Game stew with mushrooms

Game stew with mushrooms

Wildstoofschotel met paddestoelen, een geweldig recept met een Italiaans tintje. Het is helemaal van tevoren te bereiden – en bijvoorbeeld in te vriezen. Je hoeft alleen het stoofgerecht nog maar op te warmen. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD REDACTIE

Bereiding: 25 minuten (+ 2 uur stooftijd + 20 minuten oventijd)

Dit heb je nodig (8personen)

  • 1,2 kg stoofvlees van wild (hert, haas, wildzwijn)
  • salt, freshly ground pepper
  • 5 el olie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • teentje knoflook
  • 4 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • potje wildfond (385 ml)
  • 6 takjes tijm
  • blaadjes laurier 2 stuks
  • jeneverbessen 6 stuks
  • slagroom 100 ml
  • 25 g butter
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 750 g verse pappardelle
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie 2 el

This is how you make it

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Uit pan scheppen. In achtergebleven spekblokjes circa 2 minuten bakken. Voeg ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg bloem toe en laat even kort meebakken. Schenk wijn en fond erbij. Laat al roerende aan de kook komen. Toevoegen: stoofvlees, tijm, laurier, en jeneverbessen. Breng aan de kook. Sudder, met de deksel op de pan, in circa  2 uur zachtjes gaar. Tot zover kan de stoofschotel voorbereid worden. Laat hem afkoelen en zet in de koeling.

Voor het opdienen: Verwarm de wildragout. Roer de room erdoor (en eventueel 50 g Parmezaanse kaas). Verhit intussen de boter in een grote hapjespan. Bak de paddenstoelen in circa 5 minuten rondom gaar. Roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pappardelle gaar volgens gebruiksaanwijzing, circa 4 minuten. Giet af en verdeel over 8 warme pastaborden. Schep de wildragout erop, verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

 

Curious about more recipes? You can read them in WINELIFE Magazine 74. Order individual issues here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE Magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

 

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.