Wildstoofschotel met paddestoelen

Wildstoofschotel met paddestoelen

Wildstoofschotel met paddestoelen, een geweldig recept met een Italiaans tintje. Het is helemaal van tevoren te bereiden – en bijvoorbeeld in te vriezen. Je hoeft alleen het stoofgerecht nog maar op te warmen. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD REDACTIE

Bereiding: 25 minuten (+ 2 uur stooftijd + 20 minuten oventijd)

Dit heb je nodig (8personen)

  • 1,2 kg stoofvlees van wild (hert, haas, wildzwijn)
  • zout, versgemalen peper
  • 5 el olie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • teentje knoflook
  • 4 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • potje wildfond (385 ml)
  • 6 takjes tijm
  • blaadjes laurier 2 stuks
  • jeneverbessen 6 stuks
  • slagroom 100 ml
  • 25 g boter
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 750 g verse pappardelle
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie 2 el

Zo maak je het

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Uit pan scheppen. In achtergebleven spekblokjes circa 2 minuten bakken. Voeg ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg bloem toe en laat even kort meebakken. Schenk wijn en fond erbij. Laat al roerende aan de kook komen. Toevoegen: stoofvlees, tijm, laurier, en jeneverbessen. Breng aan de kook. Sudder, met de deksel op de pan, in circa  2 uur zachtjes gaar. Tot zover kan de stoofschotel voorbereid worden. Laat hem afkoelen en zet in de koeling.

Voor het opdienen: Verwarm de wildragout. Roer de room erdoor (en eventueel 50 g Parmezaanse kaas). Verhit intussen de boter in een grote hapjespan. Bak de paddenstoelen in circa 5 minuten rondom gaar. Roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pappardelle gaar volgens gebruiksaanwijzing, circa 4 minuten. Giet af en verdeel over 8 warme pastaborden. Schep de wildragout erop, verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in WINELIFE Magazine 74. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands