Deer pie with a roof

Deer pie with a roof

Hert en Amarone della Valpolicella zijn een klassiek paar. De krachtige aroma’s van het vlees passen bij het rijke van een Amarone-wijn. -Tekst + beeld Jolande Vos van I Love Food & Wine 

Deer pie with a roof

Bereiding 2 uur en 45 minuten

Dit heb je nodig (8 personen)

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 el olie
  • 2 cloves of garlic, pressed
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 3 el rodebessengelei
  • 1.200 g hertenvlees van de schouder
  • 3 el bloem
  • salt, freshly ground pepper
  • 2 el roomboter
  • 1 egg yolk

DEEGDAKJE

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g butter
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 4 el melk

This is how you make it

Verhit de olie en fruit de ui glazig in een ovenvaste stoofpan. Voeg de knoflook toe en gaar nog 3 minuten door. Voeg toe: tomatenpuree, champignons, wijn, bouillon en bessengelei. Breng aan de kook. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Bak de helft in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter rondom bruin in een koekenpan. Voeg na een paar minuten toe aan de saus. Herhaal met rest van het vlees. Laat de hertenstoof circa 2 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 4 eetlepels boter met je vingers door het zelfrijzend bakmeel tot grove korrels. Voeg geraspte kaas, 1 ei en peper toe. Kneed tot een stevig deeg. Voeg dan 2 eetlepels melk toe zodat het zachter wordt. Rol het deeg uit tot een platte koek die precies op je pan past. Leg op de hertenstoof. Bestrijk met de eidooier en zet circa 25 minuten in de oven. Lekker met sperziebonenrolletjes in spek.

More recipes?

Dit recept komt uit: STOOFBIJBEL | JULIUS JASPERS | UITGEVERIJ CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048847068 | € 33,99

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Merlot? Lees het in WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE Magazine on Instagram, Facebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.