Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST + BEELD REDACTIE
Verkostung bei Bolenius
Bij een afgestemde viergangenlunch van sterrenchef Luc Kusters proefden we een selectie van de prachtige duurzame wijnen die Zuid-Afrika rijk is; droogstaan was er op deze middag niet bij. We proefden met een liveverbinding met Siobhan Thompson, CEO van Wines of South Africa en een aantal wijnmakers dat speciaal was speciaal overgekomen, waaronder Liezl Dippenaar van Nederburg Wine Estate in Paarl (zie foto). De wijnen werden toegelicht door registervinoloog Angélique Chamboné. Hoogtepunt: het gerechtje ‘de moestuin van de Zuidas’ met allemaal groenten van het seizoen opgemaakt als miniatuurkunstwerk (zie foto). De biodynamisch geproduceerde Sauvignon Blanc van Reyneke uit Stellenbosch is een droge stijl, we proeven rabarber. Lars Daniëls zegt hem nog een paar jaar te willen geven. De Sauvignon Blanc/Chenin Blanc van fairtrade-producent Du Toitskloof uit Franschhoek is al heel aromatisch, zoet maar met fijne citrus in de mond en dus een perfecte match met het gerechtje.
REYNEKE, SAUVIGNON BLANC RESERVE 2019 | WIJNEN-DEKOK.COM | € 16,95
DU TOITSKLOOF, SAUVIGNON BLANC 2021 | GRANDCRUWIJNEN.NL | € 9,95
Gastvrij kasteel
Bij het woord chateau of kasteel gaat ons wijnhart meteen kloppen. Kasteel Maurick in Vught is er voor fine wining & dining en liet ons weten een nieuwe brigade te hebben, zodat bezoekers nog beter in de watten kunnen worden gelegd. Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen al in 2015 de handen ineen om het 15e-eeuwse kasteel nieuw leven in te blazen.
(…)
Möchten Sie weitere Weinnachrichten lesen? Dann bestellen Sie hier WINELIFE editie 78.
Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!
Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.