Proeven bij Bolenius

Proeven bij Bolenius

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen.  – TEKST + BEELD REDACTIE

Proeven bij Bolenius

Bij een afgestemde viergangenlunch van sterrenchef Luc Kusters proefden we een selectie van de prachtige duurzame wijnen die Zuid-Afrika rijk is; droogstaan was er op deze middag niet bij. We proefden met een liveverbinding met Siobhan Thompson, CEO van Wines of South Africa en een aantal wijnmakers dat speciaal was speciaal overgekomen, waaronder Liezl Dippenaar van Nederburg Wine Estate in Paarl (zie foto). De wijnen werden toegelicht door registervinoloog Angélique Chamboné. Hoogtepunt: het gerechtje ‘de moestuin van de Zuidas’ met allemaal groenten van het seizoen opgemaakt als miniatuurkunstwerk (zie foto). De biodynamisch geproduceerde Sauvignon Blanc van Reyneke uit Stellenbosch is een droge stijl, we proeven rabarber. Lars Daniëls zegt hem nog een paar jaar te willen geven. De Sauvignon Blanc/Chenin Blanc van fairtrade-producent Du Toitskloof uit Franschhoek is al heel aromatisch, zoet maar met fijne citrus in de mond en dus een perfecte match met het gerechtje.

REYNEKE, SAUVIGNON BLANC RESERVE 2019 | WIJNEN-DEKOK.COM | € 16,95
DU TOITSKLOOF, SAUVIGNON BLANC 2021 | GRANDCRUWIJNEN.NL | € 9,95

Gastvrij kasteel

Bij het woord chateau of kasteel gaat ons wijnhart meteen kloppen. Kasteel Maurick in Vught is er voor fine wining & dining en liet ons weten een nieuwe brigade te hebben, zodat bezoekers nog beter in de watten kunnen worden gelegd. Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen al in 2015 de handen ineen om het 15e-eeuwse kasteel nieuw leven in te blazen.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier WINELIFE editie 78.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands