Verkostungsnotizbuch

Verkostungsnotizbuch

In jeder Ausgabe von WINELIFE finden Sie eine Auswahl der neuesten Bücher über Wein und Küche. - TEXT MARTIN SCHÄFER | BILD PEXELS.COM

VerkostungsnotizbuchVerkostungsnotizbuch

Niets zo veranderlijk als proefformulieren, die het echte proeven en ontdekken van de wijnen op tafel soms best hinderlijk in de weg kunnen staan. Vinoloog en wijnconsultant Anthony De Beir liep steeds vaker tegen klachten van verwarde studenten op en besloot zelf een makkelijk overzichtelijk proefnotitieboekje te maken. Het is een razend handige wijnassistent op zakformaat geworden, met onder meer een korte cursus wijnproeven en een heldere uitleg over het puntensysteem dat de voormalige hoofdsommelier van De Lindehof** graag gebruikt. Of zoals De Beir zelf stelt: ‘Orde in de proefchaos!’ PROEFNOTITIEBOEKJE | ANTHONY DE BEIR | BRAVE NEW BOOKS | ISBN: 9789464652741 | € 15,50

VerkostungsnotizbuchVega

De recepten van Janneke Philippi onderscheiden zich in twee dingen: ze zijn doodsimpel te bereiden en krijgen dankzij Philippi’s achtergrond als foodstyliste watertandend mooie foto’s mee. Na boeken over onder meer salade, pasta en appeltaart dook ze in de vegetarische cuisine, die ze per groentesoort serveert; van biet tot winterknollen. Echt zo’n kookboek dat je keer op keer uit de kast trekt: wij zijn fan van haar krokante artisjokken en ook de bietengnocchi en gerookte buffelmozzarella hebben we zeker niet voor het laatst gemaakt. VEGA – 100 VEGETARISCHE RECEPTEN VOOR ELKE DAG | JANNEKE PHILIPPI | NIJGH & VAN DITMAR | ISBN: 9789038811307 | € 29,99

Het kaasboek

‘De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen’ luidt de ondertitel van dit boek, waarin kaasaffineur Frédéric Van Tricht en kaasmaker Giedo De Snijder een ode brengen aan het nobele ambacht. In Het Kaasboek schilderen de twee Belgen liefdevolle, waanzinnig uitgebreide portretten van ’s werelds meest bijzondere kaasmakers en zo’n vijftien rauwmelkse topkazen, bedoeld voor ware liefhebbers die graag echt van de hoed en de rand willen weten. Een boek om heerlijk in te verdwalen, maar geen zorg: de weg in de fromagerie weet je voortaan blind te vinden. HET KAASBOEK | FRÉDÉRIC VAN TRICHT & GIEDO DE SNIJDER | LANNOO | ISBN: 9789401479561 | € 39,99

(...)

 

Benieuwd naar meer boeken? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 78. Deze bestel je hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie der Zeitschrift WINELIFE auf Instagram, Facebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.