Wildragout mit Pilzen

Wildragout mit Pilzen

Wildstoofschotel met paddestoelen, een geweldig recept met een Italiaans tintje. Het is helemaal van tevoren te bereiden – en bijvoorbeeld in te vriezen. Je hoeft alleen het stoofgerecht nog maar op te warmen. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD REDACTIE

Bereiding: 25 minuten (+ 2 uur stooftijd + 20 minuten oventijd)

Dit heb je nodig (8personen)

  • 1,2 kg stoofvlees van wild (hert, haas, wildzwijn)
  • Salz, frisch gemahlener Pfeffer
  • 5 el olie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • teentje knoflook
  • 4 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • potje wildfond (385 ml)
  • 6 takjes tijm
  • blaadjes laurier 2 stuks
  • jeneverbessen 6 stuks
  • Schlagsahne 100 ml
  • 25 g Butter
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 750 g verse pappardelle
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie 2 el

So machen Sie es

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Uit pan scheppen. In achtergebleven spekblokjes circa 2 minuten bakken. Voeg ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg bloem toe en laat even kort meebakken. Schenk wijn en fond erbij. Laat al roerende aan de kook komen. Toevoegen: stoofvlees, tijm, laurier, en jeneverbessen. Breng aan de kook. Sudder, met de deksel op de pan, in circa  2 uur zachtjes gaar. Tot zover kan de stoofschotel voorbereid worden. Laat hem afkoelen en zet in de koeling.

Voor het opdienen: Verwarm de wildragout. Roer de room erdoor (en eventueel 50 g Parmezaanse kaas). Verhit intussen de boter in een grote hapjespan. Bak de paddenstoelen in circa 5 minuten rondom gaar. Roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pappardelle gaar volgens gebruiksaanwijzing, circa 4 minuten. Giet af en verdeel over 8 warme pastaborden. Schep de wildragout erop, verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

 

Neugierig auf weitere Rezepte? Sie können sie im WINELIFE Magazin 74 lesen. Einzelne Ausgaben bestellen hier!

Sie wollen keine einzige Ausgabe verpassen? Abonnieren dann abonnieren Sie jetzt das WINELIFE Magazin!

Möchten Sie über die besten Artikel auf dem Laufenden bleiben? Folgen Sie WINELIFE Magazine auf InstagramFacebook und melden Sie sich für unsere vierzehntägige Newsletter.

 

de_DEDeutsch

Winelife-Vorschaukopie

Entdecken Sie alles über das Winelife Magazin

Mit der Anforderung des Ansichtsexemplars stimmen Sie dem kommerziellen E-Mail-Marketing zu.