Zware vorst heeft Argentijnse wijngaarden getroffen

Zware vorst heeft Argentijnse wijngaarden getroffen

Wijnproducenten hebben wijngaarden beoordeeld na een onverwachte en ernstige ‘zware vorst’. Te midden van zorgen over aanzienlijke schade in de belangrijke regio Mendoza. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Zware vorst heeft Argentijnse wijngaarden getroffen

De buitengewone late vorst die in Argentinië plaatsvond, veroorzaakte schade aan 60% van de wijngaarden in het productieve gebied van de provincie. En beïnvloedde ook meloen- en tomatengewassen voor de industrie, in sommige gevallen op een ernstige manier. Volgens officiële gegevens had de temperaturen onder de 2 graden onder nul en wordt deze beschouwd als een van de grootste en meest schadelijke in de afgelopen 30 jaar.

‘Normaal gesproken zijn er vorstverwachtingen; producenten kunnen de impact van vorst verminderen met irrigatie en branden. Maar wat dit jaar anders was, was dat de vorst niet werd verwacht.’

De regionale autoriteiten schatten dat tussen de 50% en 75% van de wijngaarden in Mendoza zijn getroffen door het grillige weer. Maar in sommige gevallen vrezen producenten dat ze hun volledige productie hebben verloren.
Ook de wijngaarden in Patagonië en Salta werden beïnvloed door het weer.

De vorst verbrandde de scheuten van een jaar dat behoorlijk productief was geweest, te oordelen naar de wijnboeren.
In het oosten van Mendoza bijvoorbeeld, waar de scheuten al 20 centimeter waren en de bloeiwijzen een goede lading druiven beloofden.

Vooruitzichten

Overal waar je het vraagt, zijn de vooruitzichten slecht. Er zijn gebieden waar de totale verliezen worden geschat. En andere waar de late vorst van vorige week bijna geen sporen heeft achtergelaten, maar vervolgen. De optimisten denken na over een daling van 10%, de alarmisten spreken van een verlies van de helft van de Argentijnse productie, afhankelijk van of ze de volledige kaart zien of zich in een zeer getroffen gebied bevinden.

Bron: Télam

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.