Zit de vijf al in de klok?

Zit de vijf al in de klok?

Voor Spanjaarden is de tapas aan het einde van de middag een tussendoortje, om een drankje te vergezellen en de honger te stillen – dineren doen ze vaak pas om 21:00 of 22:00 uur. Bij ons kan de borrelplank heel goed de maaltijd vervangen, zeker als je meer maakt dan blokjes kaas en plakjes worst. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN: RAMON BRUGMAN | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN | INTRODUCTIETEKST EN WIJNTIPS: MARJOLEIN SCHUMAN

Zit de vijf al in de klok?

Ben je een liefhebber van wijn, dan ben je vaak ook een liefhebber van borrelhapjes. Op de redactie zijn we dat in ieder geval allemaal en is het elke dag weer geduld hebben tot de vijf in de klok zit, van oudsher bedoeld om aan te geven dat er na 17:00 uur alcohol gedronken mag worden. Daarom ook ligt de Borrelbijbel van Ramon Brugman klaar naast onze wijnkoelkast. We kozen uit dit naslagwerk op een vrijdagmiddag onder andere een cocktail met chips, en twee gerechtjes met vis om te maken. Goed gelukt en onze avond zat meteen vol! In WINELIFE mogen we de recepten delen.

Ovenchips

Bereiding 20 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 à 2 aardappels (1 aardappel is ongeveer 1 bakplaat)
  • 2 el olie (arachide of zonnebloem)
  • zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot 170°C. Schil de aardappel, snij hem in dunne plakjes en spoel die in ruim koud water tot het water helder is. Giet de aardappelplakjes af en dep ze droog. Leg de aardappelplakjes in een kom en schenk er 2 eetlepels olie over. Meng goed en verspreid de plakjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de aardappelplakjes met een beetje zout. Schuif de bakplaat in het midden van de oven, bak de aardappelplakjes 8 tot 10 minuten, keer ze en bak ze nog 6 tot 10 minuten. Laat de chips op de bakplaat afkoelen.

RilletteMeer koken met Ramon Brugman?

BORRELBIJBEL | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048862627 | € 33,99

 

Je leest in WINELIFE Magazine 78 nog meer over borrelen en lekkere hapjes. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

nl_NLNederlands