Zin in Sauv!

Zin in Sauv!

Als de zon schijnt zitten we graag buiten met een glas wijn. Vaak valt de keuze op Sauvignon Blanc. Waarom? De druif is een alleskunner die elke dorst lest. Dat weten ook de juryleden van het Concours Mondial du Sauvignon. Zij proefden er honderden. – TEKST + BEELD REDACTIE

Zin in Sauv!

Het leek wel het songfestival, zo veel landen waren aanwezig in Portugal voor de wedstrijd. Uit alle inzendingen werd na de jurybeoordeling een ranking gemaakt en bij de winnaars werden medailles omgehangen. We hebben het over het Concours Mondial du Sauvignon 2022, de grootste en belangrijkste internationale competitie die volledig gewijd is aan Sauvignon Blanc.

Zomerwijn bij uitstek

Als je op een terras neerstrijkt en witte wijn bestelt, volgt vaak de vraag: Chardonnay of Sauvignon Blanc? Buiten het feit dat er van veel meer witte druiven zomerse wijnen worden gemaakt – of van rode druiven, dan krijg je een blanc de noir – wordt Sauvignon hiermee tekortgedaan. Het is namelijk niet simpelweg een wat frissere wijn waar Chardonnay wat zoeter is: ‘Sauv’ komt in vele uiteenlopende stijlen. Voor WINELIFE proefden we eerder doordrinkbare Chileense en Zuid-Afrikaanse versies met aroma’s van peer en citrusfruit, zoals respectievelijk Viu Manent en Boschendal, maar ook veel stuivende Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blancs met vuursteen, groene paprika en meloen. Daarnaast mousserende sekt van 100 procent sauvignon blanc uit de Pfalz (Oliver Zeter) en, nog verder van de bewegwijzerde paden, zoete blends uit Sauternes (Thomas Barton), droge wijnen uit India (Sula) en puur natuurlijke orange wine uit de Loire (Domaine Joël Delaunay). Mmm!

(…)

 

Wil je meer over het Concours Mondial du Sauvignon lezen? Bestel dan hier WINELIFE Magazine nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands