Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april het jaar daarop. Hè, zeiden ze vroeger niet altijd dat de ‘r’ in de maand moest zitten? – TEKST + BEELD REDACTIE

Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

Bereiding 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 2 kg Zeeuwse mosselen, gewassen en gespoeld
  • 150 g mengeling witte selderij en ui, grof gesneden
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 venkel, inclusief loof, grof gesneden
  • paar takjes dragon
  • 1 vanillepeul
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml Ricard

Zo maak je het:

Vul een mosselpot of pan met de selderij, ui, boter, tijm en laurier. Voeg de Zeeuwse mosselen, wijn, room, Ricard, dragon, venkel en vanille toe. Zet op een heet vuur. Schud na 5 minuten, zodat de mosselen van de bodem bovenop komen te liggen. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dat niet zo is, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn. Serveer met het loof van de venkel.

Wijn

De Ricard, een Frans aperitief, geeft dit gerecht aroma’s van zoethout en anijs. Ook de venkel brengt anijs met zich mee. Je kunt dus kiezen voor een rode wijn waarin je het zoethout en ook de vanille kunt terugvinden, een gekoelde lichte Merlot bijvoorbeeld. Maar deze Chardonnay is ook fijn, want eikenhout geeft het vanillearoma door. Ook proef je citrus, limoen, meloen en kruidnagel, smaken die goed combineren met de smaken van het gerecht. BELLINGHAM THE HOMESTEAD SERIES CHARDONNAY | VINIFY.NL | € 12,50

 

Benieuwd naar meer over Zeeuwse mosselen? Je leest het in WINELIFE Magazine 79. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands