Yalumba!

Yalumba!

Toen op de redactie een kwartet flessen uit de Samuel’s Collection van het Australische wijnhuis Yalumba naast een paar nieuwe kookboeken op tafel belandde, was de beslissing snel genomen: we gaan wijn en spijs combineren. -TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD YALUMBA | RECEPT MAUREEN TAN | RECEPTFOTO SVEN BENJAMINS

Yalumba! Australisch lekkers op tafel

Vanwege het thema ‘eiland’ van deze editie ontvingen we meerdere flessen uit Australië. Nu is de term ‘gastronomische wijn’ nogal uitgemolken en is in feite elke wijn bedoeld om aan tafel te gebruiken, liefst de lokale druivenoogst met de lokale keuken, maar mogen we zeggen dat de soepele wijnen uit de Samuel’s Collection van Yalumba zich heel goed lenen om bij de maaltijd in te zetten? Bij gerechten wereldwijd, want Australië staat voor allerlei internationale keukens. Uit een onderzoek uit 2020 naar de eetgewoonten bleek dat Thais eten het meest populair is en Chinees, Italiaans en Japans overtreft. De wijnen uit de Samuel’s Collection vinden we ook fijn omdat ze, in tegenstelling tot veel wijnen in het lagere prijssegment, een eigen identiteit hebben. Tijd om Australië te proeven met vier wijnen.

Moderne stijl Grenache

Niek: ‘De Bush Vine Grenache ken ik goed, daar heb ik als sommelier mee gewerkt. Het knappe is dat de meeste Grenache een wat aardse, donkere vibe heeft, maar deze niet. Ze noemen grenache wel de donutdruif: eerst veel, dan heb je leegte en dan een klap na – door het gat in het midden. Maar deze wijn is dus niet gemaakt met heel veel extractie, veel structuur of veel donkerte: dit is een grenache-stijl die gaat over sappigheid, luchtigheid en openheid.’ BUSH VINE GRENACHE 2020 | WIJNKRING.NL | € 20,75

(…)

 

Wil je meer over Yalumba lezen? Bestel dan hier WINELIFE nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands