Winter aan zee

Winter aan zee

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST + BEELD REDACTIE

Ontvangst

Op Scheveningen zijn ze ’s winters net zo gastvrij als ’s zomers, dus lopen we in een frisse wind van de haven naar het strand. Restaurant Waterproef aan de jachthaven hebben we al eerder bejubeld, maar we feliciteren nu gastheer Yves van Westreenen met de behaalde plek 87 in de Lekker Top 100 van 2022! We borrelen bij Gastrovino La Liguria en eten bij een van de weinige strandtenten die het hele jaar openblijven: Hart Beach.

Theorie

De passie voor lekker eten en drinken springt ervan af als we binnenkomen bij Gastrovino. Gevestigd in het oude Sluiswachtershuis, maar je waant je er in Italië. Met een wijnbar waar je zelf wijnen kunt tappen, een restaurant met fijn terras en een mercato waar je het Italiaanse servies dat gebruikt wordt zelf kunt kopen. Ook alles wat je hier eet kun je kopen in de winkel.

Proef

In de keuken wordt veel gewerkt met gecertificeerde slowfoodproducten uit Italië. Dat proeven we later, want we gaan voor een aperitivo. Je kunt met een tapkaart naar keuze een slok, een half of een heel glas wijn tappen maar wij laten ons bedienen en mooie verhalen vertellen door de sommelier. Een glas Chardonnay (half € 3,25 heel € 6,50) van de wijngaarden van Antinori in… Chili. Wie in Italië wijn zegt, zegt Antinori, maar de befaamde, oude Italiaanse wijnfamilie produceert inmiddels ook overzee. We proeven citrusvruchten, gedroogd wit fruit en licht eiken van de houtrijping. Mmm! CHARDONNAY 2020 | HARAS DE PIRQUE | MAIPO VALLEY

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE Magazine nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam