Wijntrends van 2024: ontdek de smaak van de zomer

Wijntrends van 2024: ontdek de smaak van de zomer

Weer of geen weer, voor elk moment er is een geschikte wijn. WINELIFE geeft je graag een blik op de verwachte wijntrends voor het komende seizoen.
Beeld: Unsplash.com | Met dank aan Delta Wines 

Rosé blijft favoriet

Rosé blijft een onbetwiste favoriet bij velen. Vooral rosé uit de Provence en wijn gemaakt van pinot grigio voeren de boventoon. Consumenten kiezen steeds vaker voor de verfijnde smaken van deze wijnen. Volgens recente gegevens van marktonderzoeksbureau Nielsen IQ blijft de populariteit van rosé gestaag groeien. Deze zomerse wijn is goed voor maar liefst 19% van de totale omzet in deze periode.

Populaire Italiaanse wijnen

Door de opkomst van witte wijn zoals pinot grigio, pinot grigio rosé en prosecco is Italië een dominante speler geworden op de Nederlandse wijnmarkt. Deze wijnen winnen aan populariteit vanwege hun verfrissende karakter en veelzijdigheid, waardoor ze perfect passen bij zomerse gelegenheden en gerechten.

Lekker licht is populair

De Nederlandse consument geeft steeds vaker de voorkeur aan een lichtere stijl wijnen. Vooral als ze gemaakt zijn van druivenrassen zoals de verdejo en pinot blanc. Ook  de Noord-Portugese vinho verde is zo’n fijne terraswijn. Dit komt mede dankzij het lage alcoholpercentage en de brede inzetbaarheid bij zomerse gerechten.

Groeiende favoriet

Nieuw-Zeelandse wijnen, en dan met name sauvignon blanc zijn hot..!
Deze wijnsoort staat bekend om zijn expressieve aroma’s van tropisch fruit en verfrissende zuurgraad, waardoor het een ideale keuze is voor warmere dagen en zomerse gerechten. Volgens recente gegevens van Wine Australia is het aandeel van Nieuw-Zeelandse wijnen gestaag toegenomen, waarbij de versies gemaakt van de sauvignon blanc een prominente rol speelt in deze groei.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands