Wijninitiatieven

Wijninitiatieven

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Wijninitiatieven

Max van Bockel gaat helaas weg bij RIJKS®* in Amsterdam, een van onze favoriete restaurants. Maar de sommelier wachten diverse nieuwe uitdagingen en ons dus ook. Zo gaat Max deel uitmaken van het sterrenteam van Saam, een nieuw restaurant met Zuid-Afrikaans elan in Ouderkerk aan de Amstel – saam betekent ‘samen’ in het Afrikaans. Saam is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Koen van der Plas (Inter Scaldes*** en Kasteel Heemstede*) en Margot Janse, gevierd Zuid-Afrikaans chef met Nederlandse roots.

Meer borrelpraat uit editie 77:

Drinken voor een goed doel

Als je de kleuren blauw en geel ziet, is meteen duidelijk waar het om gaat. Het etiket op Purcari’s Freedom Blend is gewijd aan Oekraïne. Château Purcari is een wijnhuis in Moldavië dat al sinds 1827 wijnen produceert. Het lanceerde Freedom Blend in 2014 om de 20 jaar onafhankelijkheid van Moldavië, Georgië en Oekraïne van de Sovjet-Unie te herdenken. Nu is de wijn actueler dan ooit! Met de opbrengst wordt het Oekraïense volk gesteund.

Noord Portugal

Wandelen door de wijngaarden langs de oevers van de Douro. Vanuit Porto over de stalen brug van meneer Eiffel lopen. Aan de overkant van de rivier, in Vila Nova de Gaia, porthuizen bezoeken en van de zoete, versterkte wijn slurpen. Noord-Portugal is een fantastische reisbestemming! Het waren de Romeinen die hier de wijnbouw introduceerden, maar port werd wereldwijd bekend door toedoen van Engelse handelaren in de tweede helft van de 17e eeuw. Het wijnlandschap ziet er nog net zo uit als toen.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier WINELIFE nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands