Welke wijn bij patisserie?

Welke wijn bij patisserie?

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST REDACTIE | BEELD SERGE TECHNAU

Welke wijn bij patisserie?

Bij de nieuwe patisseriezaak Smullies in Maastricht voel je je als een kind in de snoepwinkel. Chef-kok Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You is verantwoordelijk voor het bedenken van alle smaken en het creëren van nieuwe lekkernijen. Servais: ‘Het assortiment wordt ambachtelijk gemaakt van ingrediënten van topkwaliteit. Naast de befaamde Big Boy Macaron, waar het allemaal mee begon, is er een keur aan patisserie verkrijgbaar, zoals eclairs, madeleines, luxe gebak, taarten en bonbons.’ Sinds de opening van de twee filialen, afgelopen maart en mei, staan de rijen voor de deur. Ons oog viel tussen alle kunstwerkjes op deze tarte au citron. Maar wat drink je daar nou bij? We weten dat een zoete wijn past bij desserts omdat er suiker in het gerecht zit, maar door de citroen wil je ook zuur in de wijn.

Onorthodox

Waar vroeger de miswijn door de priester werd geserveerd, als symbool voor het bloed van Jezus, wordt nu de wijn geschonken door sommelier Nick Nijkamp en de zwarte brigade van restaurant Noor. Dat heeft namelijk zijn intrek genomen in de uit 1927 stammende Theresiakapel in Groningen. Noor is het tweede restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer, die eerder sterrenrestaurant De Loohoeve uitbaatten. In de kerk willen ze een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE editie nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands