Waarin een klein land groot kan zijn

Waarin een klein land groot kan zijn

Niet genoeg druiven naast de deur? Chateau Amsterdam werkt met druivenboeren uit heel Europa. De wijnmaker zorgt voor de juiste blends van het fruit dat wordt binnengebracht. Daarbij maakt het keukenteam passend eten. Bij de opening van de verbouwde urban winery mochten we aanschuiven voor het diner. En we zagen dat het goed was. – TEKST MARJOLEIN SCHUMANN | BEELD CHATEAU AMSTERDAM

Waarin een klein land groot kan zijn

De wijnmakerij in Amsterdam-Noord is innovatief waar het gaat om de oorsprong van de ingrediënten. Voor de een zal het vloeken in de kerk zijn, stadse fratsen, wijn maken voor millennials. Voor de ander is het een verademing dat een Nederlandse producent een groot assortiment aan wijnen heeft, moderne én klassieke. 

Ondernemersgeest

We weten het allemaal: Nederland heeft fantastische wijnhuizen, maar opschalen is een probleem. Waar haal je bijvoorbeeld grote hoeveelheden druiven vandaan met het beperkte wijngaardareaal? En wat als je wilt werken met klassieke en mediterrane variëteiten en niet met de nieuwe schimmeltolerante rassen? De mogelijkheden lijken beperkt, totdat je verder kijkt dan de landsgrenzen. Net zoals Australische wijnmakers en wijnmakers in de Verenigde Staten kijken naar hun hele werelddeel, van onder naar boven en van links naar rechts. Oprichter Tom Veugen zegt erover: ‘We noemen onszelf European urban winery, want we maken namelijk wijn van druiven uit Europa. Dit jaar hebben we zo’n twintig druivenrassen naar Nederland gehaald.’ 

(…)

 

Ben je benieuwd naar meer over de wijnmakerij in Amsterdam? Lees het in WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands