Voorwoord WINELIFE 79

Voorwoord WINELIFE 79

Beste WINELIFE-lezer, Het was nog snikheet toen de 57 krachtpatsers met kleuren van pimpelpaars tot het diepste donkerrood en alcoholpercentages van rond de 15% op de WINELIFE-proeftafel verschenen. Toch konden Magda van der Rijst en Lukas Wineman Wiegman zich goed voorstellen dat deze wijnen de herfst gaan kleuren. In deze editie hun Top 25. – TEKST + BEELD REDACTIE

Voorwoord WINELIFE 79

Primitivo en zinfandel zijn in wezen dezelfde druif. Ze stammen af van een Kroatische variëteit met de naam tribidrag. In de loop der eeuwen hebben Tribidrags nazaten natuurlijk een eigen identiteit ontwikkeld. Als druif en als wijn. Magda van der Rijst gaat er dieper op in.

Waar Dijon door zijn stedelijke charmes altijd al de reis waard was, is dat met de opening van de Cité internationale de la gastronomie et du vin (internationale stad van gastronomie en wijn) nog meer het geval. Sterker nog, voor liefhebbers van wijn en lekker eten is dat reden genoeg. Wij gingen eigenlijk alleen daarvoor, maar pikten ook nog een reeks bijzondere (wijn)adressen mee in de Côte-d’Or. Het werd een reis om niet snel te vergeten.

Niets is leuker dan een onverwachte ontdekking. Zoals een paarsgekleurd dorp op het Zuid-Franse platteland waar culinair genieten voorop staat. Om er te komen volg je gewoon je neus richting Spanje en snuffel je wat in de regio Occitanië. Een verslag van ‘het wonder van Assignan’.

[…]

 

Benieuwd naar de rest van het voorwoord in WINELIFE ? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 79. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam