Villa Cerna

Villa Cerna

In de Toscaanse scène van Castellina in Chianti is Villa Cerna altijd geïdentificeerd als de toegangspoort tot Chianti Classico. Vanwege de ligging op de eerste heuvel aan het begin van het grondgebied van de appellatie. Gekocht door Cecchi in de jaren 1960, beschikt het over 80 hectare grond. Met wijngaarden variërend van 8 tot 36 jaar oud. – TEKST + BEELD FAMILIE CECCHI

Villa Cerna
Het landgoed van de familie Cecchi aan de wortels van Chianti Classico

Villa Cerna

Hier produceert het bedrijf belangrijke en waardevolle Chianti Classico met een duidelijke structuur en complexiteit. Kenmerken die deze wijnen geschikt maken voor evolutie.
Het landgoed heeft zich altijd gericht op de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Om dit te doen, heeft het zorgvuldig en continu onderzoek gedaan naar de belangrijkste variëteit voor de Chianti Classico DOCG: Sangiovese. De disciplinaire benaming stelt dat de blend voor minstens 80% met Sangiovese moet worden gemaakt.

De ampelografie van de wijngaarden van Villa Cerna heeft een constante evolutie ondergaan. Gebaseerd op de nauwkeurige en punctuele analyses die zijn uitgevoerd op de druiven van verschillende klonen, met name tijdens de vinificatie (een proces dat afzonderlijk plaatsvindt voor elke wijngaard). Dit leidde tot een kloon/perceel matching die tot op heden nog steeds de waarde van de wijnen van het landgoed bepaalt: Villa Cerna wijnen onderscheiden zich door hun territorialiteit en consistentie met de variëteit.

De loyaliteit van Sangiovese aan de verschillende plaatsen waar het vandaan komt, is de sleutel tot het begrijpen van de Chianti Classico van Villa Cerna

Tenuta Villa Cerna heeft altijd een grote gevoeligheid voor milieukwesties getoond, evenals groot respect voor de wijngaarden. In feite worden de principes van geïntegreerde plaagbestrijding toegepast om het gebruik van synthetische producten te minimaliseren.

In 2010 plantte het bedrijf een nieuw perceel met verschillende klonale selecties van Sangiovese en wordt momenteel beheerd als een studiewijngaard. Het doel is om biologisch beheer te testen, gereguleerd door een intern protocol. Om de uitbreiding van de praktijk naar alle wijngaarden op het landgoed te evalueren.

De wijnen van Villa Cerna

Villa Cerna Chianti Classico DOCG Riserva, onderscheidt zich door de complexiteit en elegantie van zijn aromatische profiel, vergezeld van een zuurgraad die een belangrijke structuur ondersteunt en evenwicht geeft. Het resultaat van zorgvuldige selectie, Villa Cerna Chianti Classico Riserva DOCG is samengesteld uit 95% Sangiovese druiven en 5% Colorino druiven. Intens robijnrood van kleur, de neus opent zich voor bloemige tonen gevolgd door hints van rood fruit en kruiden. In de mond genereren rijp fruit en kruiden een aangename balans tussen de zure component, de alcoholische component en de tanninestructuur. Aanbevolen met wild, gebraad en oude kazen.

Villa Cerna Primocolle Chianti Classico DOCG werd geboren en ontleent zijn naam aan de “eerste heuvel” van de Chianti Classico appellatie die wordt aangetroffen vanuit Siena. Intens rood van kleur, het is helder en levendig. Het onthult intense bloemengeuren, met violet en iris als de meest voor de hand liggende noten. De tannines zijn goed geïntegreerd met een zekere frisheid, waardoor Primocolle een medium rijpingswijn is. Uitstekend met gevulde pasta, gegrild vlees en kazen van gemiddelde leeftijd.

De authentieke smaak van Chianti Classico DOCG leeft voort in deze twee labels. Ontdek ze met de Sligro acties in november en december!

 

Benieuwd naar meer over Villa Cerna? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.