Van akkerbouw naar gastronomie

Van akkerbouw naar gastronomie

Als je eet bij restaurant De Dyck, in de polder tussen Alphen aan den Rijn en Amsterdam, worden al je zintuigen geprikkeld. Het begint al met de naar kruiden en bloemen geurende lucht als je aankomt. Houd dit vast als je de biologische wijnen over je tong laat rollen, en combineer met de smaakvolle groenten die je proeft uit de enorme tuin waar je op uitkijkt. De natuur laat van zich horen! – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | FOTO’S KARIN LEEUWENHOEK, MARJOLEIN SCHUMAN, KARIEN NIEUWENHUIS, LEMON FOOD PHOTOGRAPHY

Van akkerbouw naar gastronomie

Wat de boer niet kent dat eet hij niet? Het spreekwoord gaat niet op voor Reinier Kempenaar (50). Hij is de derde generatie op een boerderij in het Groene Hart en heeft op het familielandgoed een restaurant gebouwd dat we liefst eigenhandig een Michelinster toekennen. Reinier wilde laten zien dat gastronomie ook anders kan. Zelfvoorzienend zijn en eten wat het land biedt, met zorg bereid, dat is hier de filosofie. Sommelier Danny van den Barselaar heeft ook een drastische keuze gemaakt wat de wijnkaart betreft.

Vonden je ouders het een goed idee om hier een restaurant te vestigen? 

Reinier: ‘Ze zeiden: ‘Joh, jij hebt het bedrijf overgenomen dus het is jouw keuze.’ Ze hebben er nooit enig probleem mee gehad en zijn hartstikke trots op wat we hier doen.’

Hoe is die passie voor horeca ontstaan en besloot je het roer om te gooien?

Reinier: ‘Dat is een lastige vraag, ik heb van tevoren ook niet alles op deze manier bedacht.

(…)

 

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in de nieuwste WINELIFE editie 78. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands