Vamos a la viña

Vamos a la viña

Nu zoomen we eens niet in op een Franse wijngaard, maar op een Spaanse. Gelegen in Andalusië, het zuidelijkste wijngebied van het land dat zowat Noord-Afrika aantikt. Wist je dat je na minder dan een uur rijden vanaf de Costa del Sol al tussen tientallen bodega’s belandt, waar op een vernieuwende manier verrassende wijnen worden gemaakt? Het zijn de opkomende Ronda-wijnen. En hier, in de provincie Málaga in Andalusië, staat een van die bodega’s gewoon te koop! Met eigen, biologische wijngaarden op een spectaculaire locatie omringd door de bergen. – TEKST + BEELD REDACTIE

WAT: DOMEIN MET 4,2 HA WIJNGAARD

WAAR: SERRANÍA DE RONDA, D.O. SIERRAS DE MÁLAGA

HOEVEEL: € 2.600.000

Wijngaard ​​met cortijo en bodega

Het grote landgoed heeft een traditioneel gebouwde cortijo. Deze landelijke woning, of boerderij zo je wilt, bevat nog antieke details en heeft maar liefst vijf slaapkamers. Er is een zwembad bij met uitzicht op de wijngaarden, om af te koelen na het werk. In de bodega vind je alle benodigde installaties voor de wijnproductie. Deze wijnkelder heeft een capaciteit van 80.000 kilo druiven. Er is ook een kantoor en een laboratorium voor de nodige experimenten.

Enotoerisme is booming

In het extra gastenverblijf vind je drie slaapkamers. Extra zijn ook de evenementenruimte met buitenkeuken en de winkel. Lokaal enotoerisme is booming in dit gebied. Wijnliefhebbers zijn altijd op zoek naar een unieke ervaring. Er kan dus een extra inkomen worden gegenereerd met rondleidingen en wijnproeverijen – bijpassende tapas erbij geserveerd! Verhuur van de evenementenlocatie voor bijvoorbeeld bruiloften is ook mogelijk.

(…)

 

Benieuwd naar dit domein met 4,2 ha Wijngaard? Je vindt meer informatie in de nieuwste WINELIFE Magazine, editie #76. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands