Top 10 champagnedrinkers

Top 10 champagnedrinkers

Soms is er even niets om op te proosten, maar na corona is het aantal consumptiemomenten van champagne een stijgende lijn gaan vertonen.

champagne

Top 10 champagnedrinkers

‘Wereldwijd werd in 2022 het hoogste volume in 15 jaar tijd bereikt’, zegt Grégoire Van den Ostende, Director van het Bureau du Champagne Benelux. ‘Met 325,5 miljoen flessen was dat een stijging van 1,5 procent ten opzichte van 2021, en met 9,6 procent ten opzichte van 2019. Er werd een omzet van meer dan 6 miljard euro behaald, wat een absoluut record is voor de sector.’ In Frankrijk zelf werden 138 miljoen flessen aan de man en vrouw gebracht. De eerste exportmarkt blijven de Verenigde Staten, met 33.720 miljoen flessen. Groot-Brittannië staat op een tweede plaats met 28.062 miljoen flessen. Japan behaalt een derde plaats – en kende een sterke groei van maar liefst 20 procent tot 16.574 miljoen flessen. Duitsland is vierde, gevolgd door Italië, Australië, België, Zwitserland, Spanje en Zweden.

Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 86. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands