Tinashe Nyamudoka van Kumusha Wines

Tinashe Nyamudoka van Kumusha Wines

Het levensverhaal van onze man met smaak, wijnproducent en topsommelier Tinashe Nyamudoka (36), leest als een jongensboek. En dan niet zozeer een feelgoodboek, nee, eerder zoals het verhaal van Remi in Alleen op de wereld, maar gelukkig wel met vele mooie wendingen én een happy end. Zijn wijnlabel vernoemde hij naar zijn thuis: Kumusha. – TEKST KARIN LEEUWENHOEK | BEELD KARIN LEEUWENHOEK + KUMUSHA WINES

Tinashe Nyamudoka van Kumusha Wines

We treffen elkaar in Lion’s Head, een Zuid-Afrikaanse gastrobar en bierbrouwerij in de Amsterdamse Pijp. Tinashe Nyamudoka – altijd goed gekleed, bescheiden en hartelijk tegelijk – loopt er meteen een oud-collega uit Kaapstad tegen het lijf. Tinashe werkte daar vanaf 2015 als hoofdsommelier bij The Test Kitchen, dat jaren op rij werd verkozen tot beste restaurant van heel Afrika. Zijn collega werkte destijds in de minstens zo hippe Pot Luck Club van dezelfde chef-kok: Luke Dale Roberts. Tinashe, die zijn beide ouders verloor toen hij 16 was, noemt Luke een vaderfiguur. Maar eerst terug naar 2008, toen hij met een rugzak van Zimbabwe naar Zuid-Afrika vluchtte.

Lege schappen

Tinashes ouders groeiden op het Zimbabwaanse platteland op, Tinashe zelf in de hoofdstad Harare. ‘Ik kwam als kind wel op het land van mijn opa, maar vond het toen absoluut niet cool. Als ik er eenmaal was, kon ik gelukkig wel genieten van de natuur en het eten.’ Van wijn had hij toen nog nooit gehoord. Na de middelbare school wilde Tinashe niet naar de universiteit. Hij ging hij in een supermarkt werken en werd daar al snel juniormanager.

(…)

 

Benieuwd naar meer over Tinashe Nyamudoka van Kumusha Wines? Je leest het in WINELIFE Magazine 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.