Thee, graag

Thee, graag

Er belandde een nieuwe mousserende thee op ons bureau: Lysegrøn, een meer klassieke, frisse, citrusachtige variant naast de droge Lyserød en de bloemige Blå. Gemaakt met champagneliefhebbers in gedachten.

Thee, graag

De range van Copenhagen Sparkling Tea, die nu uit zes flessen bestaat, is uitgevonden door de Deense sommelier Jacob Kocemba. Hij zocht alternatieven zonder alcohol of laag in alcohol om gerechten te begeleiden in restaurants. In zijn wijnkelder begon hij te experimenteren met thee. Jacob werkt volgens 1.000 jaar oude theetradities maar heeft ook nieuwe methoden verzonnen om smaken bij verschillende temperaturen uit thee te onttrekken. Van delicate witte theesoorten tot meer intense, zwarte theesoorten; elke fles bevat tot wel dertien verschillende theeën.

Is de complexiteit van thee te vergelijken met die van wijn? Wij vonden de Lysegrøn in ieder geval lonend in combinatie met onze lunch met vis, door de oppepende aroma’s en prikkelende mousse. Met citrus, groene thee, mineralen en appel in de geur en citroengras, Earl Green Sencha en sinaasappelschil in de smaak. In de afdronk nog darjeeling en groene appels, jawel.

Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 86. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands