Thaise noedelsalade met garnalen

Thaise noedelsalade met garnalen

Halfdroge Rieslings zijn geweldig in combinatie met gerechten uit Zuidoost-Azië. Ze maken een mooi bruggetje naar de complexe smaken van zoet, zuur, pittig en zout. Neem de proef op som met deze overheerlijke Thaise maaltijdsalade. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE.

Thaise noedelsalade met garnalen

Bereiding 30 minuten

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 100 g glasnoedels
  • 6 kerstomaten, in kwarten
  • 4 sjalotten, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij met blad, fijngesneden
  • 10 rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 125 g varkens- of half-om-halfgehakt
  • 20 geroosterde cashewnoten, grofgehakt
  • 3 el grofgehakte koriander

Dressing

  • 1 el gedroogde garnalen (koeling, toko)
  • 3 teentjes knoflook, gekneusd
  • 2 el fijngehakte koriandersteeltjes
  • 1-3 rode rawitpepers of andere rode chilipepers, grofgehakt
  • 1 el fijngeraspte palmsuiker
  • 3 el Thaise vissaus (nam pla)
  • 3½ el limoensap

Zo maak je het

Week de gedroogde garnalen 10 minuten in warm water. Laat de noedels weken in warm water volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak intussen de dressing: stamp de geweekte gedroogde garnalen, knoflook, koriandersteeltjes, pepers en palmsuiker 2 minuten in een vijzel tot een gladde pasta of pureer het mengsel in het bakje van de staafmixer. Roer de vissaus en het limoensap erdoor. Zet apart.

Giet de noedels af en laat ze uitlekken. Doe de kerstomaten, sjalot en bleekselderij in een slakom. Breng 125 milliliter water aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook ze circa 2 minuten tot ze gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het water op de groenten. Voeg het gehakt toe aan het water en zet het vuur hoog. Roer het gehakt in het water rul. Laat circa 3 minuten koken, tot het water is verdampt en het gehakt gaar is. Schep het gehakt ook op de groenten in de slakom, leg de glasnoedels erop en schenk de dressing erover. Dit zorgt ervoor dat de noedels niet aan elkaar plakken. Voeg de cashewnoten en de koriander toe en schep alles goed door. Serveer direct of zet eerst circa 30 minuten in de koelkast.

ThaiseMeer recepten?

Dit recept komt uit: THE CURRY GUY THAI | DAN TOOMBS | UITGEVERIJ GOOD COOK | ISBN: 9789461432568 | € 20,95

 

 

 

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 78. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.