Sushirol met zalm

Sushirol met zalm

Sushi met zalm is altijd een succes op de borrelplank. Dat komt omdat zalm een lekkere vette vis is, die een perfectie combinatie vormt met sojasaus en wasabi. – TEKST RAMON BRUGMAN | BEELD MITCHELL VAN VOORBERGEN

Sushirol met zalm

Bereidingstijd 1 uur

Dit heb je nodig (16 stuks)

  • 200 g verse zalm, om in de sushi te rollen
  • ¼ komkommer
  • 4 el wasabimayonaise
  • 2 norivellen
  • 175 g sushirijst
  • 1 potje masago (kuit van lodde)
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 300 g verse zalm, om op de sushi te leggen

Zo maak je het:

Snij de verse zalm en komkommer in lange dunne repen. Schep de wasabimayonaise in een kleine spuitzak. Leg een velletje nori op een sushimatje. Verdeel hier wat rijst over en maak een laag van ongeveer een halve centimeter dik. Draai het norivel om zodat de rijst onder het norivel ligt. Schep wat rijst op het norivel (het norivel ligt nu tussen 2 lagen rijst). Leg in het midden van het norivel een paar repen verse zalm en een paar komkommerslierten. Rol het geheel op en duw het voorzichtig in model. Haal het sushimatje los en pak de sushirol eraf.

Snij de zalm die bedoeld is om aan de buitenkant van de sushi te leggen in dunne plakjes. Leg de plakjes zalm op de sushirol en gebruik het sushimatje om ze aan te duwen. Snij de sushirol in 8 stukken en leg ze op een bord. Herhaal voorgaande stappen met het tweede norivel en de overige ingrediënten. Schep met een lepel een beetje masago op de sushi, spuit stippen wasabimayonaise op de sushi en strooi een beetje zwart sesamzaad over de sushi.

RilletteMeer koken met Ramon Brugman?

BORRELBIJBEL | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048862627 | € 33,99

 

Je leest in het WINELIFE Magazine 78 welke wijn lekker is bij dit recept. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands