Superwijn

Superwijn

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST REDACTIE | BEELD JUMBO

Superwijn

In wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje kun je je deze zomer in de reusachtige supermarkten weer vergapen aan hun enorme wijnassortiment. Een miskoop doe je er eigenlijk nooit en de prijs is vriendelijk, mede doordat de wijn uit eigen land komt. Maar de gemiddelde kwaliteit van supermarktwijnen in Nederland is ook dik in orde, soms nog beter dan die in een café of restaurant. Dat stelt Harold Hamersma van onder meer wijngids De Grote Hamersma in een artikel dat in Distrifood verscheen – een onafhankelijke nieuwsbron voor supermarkten.

Crozes-Hermitage

Liefhebber van noordelijke Rhônewijnen? Dan heb je in je kelder vast iets liggen van domein Alain Graillot, de vaandeldrager van de appellatie Crozes-Hermitage. Hun wijnen zijn extreem levendig en puur. Tegelijkertijd zijn het geen allemansvrienden. Ze zijn voor de meer geoefende proever, zo floraal, gepeperd, aards en ‘gebouwd’ rondom hun zuur­graad, aldus Wijnkoperij Okhuysen die de wijn importeert naar Nederland.

Meer borrelpraat uit WINELIFE Magazine 77:

Zomerwijntip

Een droge wijn uit het noorden van Portugal met opwekkende, tintelfrisse zuren en de fruitige smaak van appel en citrus. Tikje tropisch. Lekker voor zo en bij van alles uit zee.
VILA NOVA VINHO VERDE 2021 | ALBERT HEIJN, AH.NL | € 5,99

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.