Slapen tussen de wijngaarden in Zuid-Tirol

Slapen tussen de wijngaarden in Zuid-Tirol

De grillige rotsen van de Dolomieten steken schril af tegen de groene Alpenweiden. Naambordjes zijn er in het Italiaans en Duits. Frisse wijnen bomvol smaak in de glazen en borden met zowel pasta als speck worden geserveerd. In Zuid-Tirol komen Oostenrijk en Italië samen in een eigenwijze regio. WINELIFE selecteerde culinaire to do’s – van sterrenrestaurant tot wildplukken. Die de moeite waard zijn. – TEKST KATJA BROKKE | BEELD PEXELS.COM

Slapen tussen de wijngaarden in Zuid-Tirol

Dit familiehotel – van de Pichlers – ligt op de flanken van Bressanone. Een half uurtje rijden van Abbazia di Novacella. Tussen de wijngaarden steekt een markant gebouw modern af tegen de traditionele gebouwen rondom. Het is een recent aangebouwde vleugel van Haller Suites. Een hotel dat ooit begon in zo’n traditioneel gebouw. Van opa en oma Pichler. Inmiddels staan de kleinkinderen aan het roer, waardoor een mooie combinatie van traditioneel en modern is ontstaan.

De kamers in het moderne deel kijken allemaal uit op de wijngaarden en Bressanone, van oudsher een belangrijke bisschopsstad. Wat terug te zien is aan de vele kerken en kloosters. In de minibar staan flessen wijn met eigen label. Het hotel produceert zo’n 6.000 flessen per jaar voor eigen gebruik. De druiven komen van eigen wijngaarden en de buurman maakt daar vervolgens een fijne wijn van. Hier kom je echt tot rust. Niet alleen door de wijn, maar ook door het uitzicht op het stadje en de Dolomieten. Het eten dat geserveerd wordt in het bijbehorende Restaurant AO is met aandacht en lokale ingrediënten bereid. Denk aan gefrituurde pompoenbloemen gevuld met geitenkaas, aubergine, paddenstoelen (geplukt door de chef). En boerenkool of char met karnemelksaus, rode besjes, klaver en gierst. Een aanrader!
BYHALLER.COM

 

Ben je benieuwd naar meer over Zuid-Tirol? Je leest het in Winelife editie 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands