Roséfles ontmaskerd

Roséfles ontmaskerd

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Roséfles ontmaskerd

Rosé wordt steeds meer gedronken en niet alleen in warme seizoenen. Ondanks de verhoogde productie wordt de wijn vaak nog gebotteld in doorzichtige flessen. Om het publiek die lekkere kleur te laten zien? Omdat de wijn toch niet wordt bewaard?

Nieuw elan

De wijnwereld kijkt tevreden terug op Wine Paris & Vinexpo 2022. Een evenement voor professionals op het gebied van wijn en gedistilleerd. Na een onderbreking van 2 jaar konden exposanten en bezoekers elkaar weer ontmoeten. Het waren er respectievelijk 2.864 en 25.739!

Het avontuur van Alberto

Het eerste merk champagne met een Italiaanse naam staat op het punt te debuteren: Alberto Massucco Champagne. Er waren al Italianen eigenaar van een paar champagnehuizen. Maar om je afkomst te promoten moet je natuurlijk wel wat Italiaanse klanken in de merknaam gooien! Massucco is een ondernemer uit Piemonte, groot liefhebber en distributeur in Italië van kleine champagnehuizen. Zijn droom was een eigen champagne op de markt te brengen.

 

Meer borrelpraat uit WINELIFE Magazine 76:

 

Rara, wat ben ik?

Nederland is vierde geworden bij The World Blind Tasting Championship in 2021. De hoogste positie ooit door een Nederlands team behaald! Juliette Zandbergen, Kim van der Linde-Bruggink, Jesper Moonen, Jaap Baan en hun coach Maxime Zandbergen hebben in Avignon gestreden voor de eer van ons land.

De wedstrijd wordt dit jaar in de Champagne gehouden op 8 oktober. De voorrondes voor Nederlandse teams, tegelijk de vierde editie van het Nederlands Kampioenschap blindproeven, is op zondag 29 mei.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE  Magazine nummer 76.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.