Retraite tussen de wijnstokken

Retraite tussen de wijnstokken

Na een aantal hobbywijngaarden waar WINELIFE-lezers heen kunnen vluchten, is dit landgoed eveneens charmant en stil, dus perfect om je af te zonderen. Maar hier is maar liefst 24 hectare beplant met wijnstokken. Direct vanuit het woonhuis kun je er mindful tussen gaan wandelen, maar ze vragen ook om verzorging! – TEKST + BEELD REDACTIE

WAT: CHÂTEAU MET 23,77 HECTARE WIJNGAARD AOC CÔTES DE BOURG

WAAR: LANSAC, BORDEAUX

HOEVEEL: € 1.908.000 EXCLUSIEF VOORRAAD

Uit de 18e eeuw

Deze wijngaard in de wereldberoemde wijnstreek Bordeaux omringt een klein kasteel met kelders uit de 18e eeuw. Dat ziet er oud uit, maar wel lekker stevig, met een centrale toren in de gevel als je via de toegangsrotonde binnenkomt. Het chateau bloeide op in de 19e eeuw, aangespoord door een koopman uit Bordeaux. De cru werd in 1900 verworven door een wijnboer uit Lansac, de overgrootvader van de huidige wijnboerin die de teugels in 1991 overnam.

Wat is de huiswijn?

De bijna 24 hectare grote wijngaard valt onder de appellatie Côtes de Bourg. Het terroir is klei en grind met ook slibgronden van de rivieren die hier stromen. De wijngaard is zeer goed onderhouden en HVE3-gecertificeerd, dat staat voor een duurzaam landbouwsysteem. Zo wordt er sinds 2018 geen onkruidverdelger gebruikt. De dichtheid van de aanplant is 4.545 wijnstokken per hectare. Ongeveer 4 hectare is overigens beplant met wat minder, maar wel heel oude wijnstokken, waarvan een mooie Gran Reserve wordt gemaakt. De druivensoorten zijn merlot (68 procent), cabernet sauvignon (19 procent) en malbec (13 procent): perfecte rassen voor krachtige rode Bordeaux-blends. Er is een chateau-merknaam die we niet verklappen, maar die goed voor de dag komt in recensies van wijnproevers.

(…)

 

Benieuwd naar dit landgoed? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie #75. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam