Recept met een glas Cabernet Franc ernaast

Recept met een glas Cabernet Franc ernaast

De bakermat van Cabernet Franc ligt in de Franse Loire, maar hij komt overal ter wereld voor. Deze rode wijn valt op door zijn specifieke geur – aards en soms wat groene paprika – en frisse smaak. Combineer hem met niet al te zware gerechten. Wat dan wel? – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Recept met een glas Cabernet Franc ernaast

Steak met frites, dat smaakt altijd! En extra lekker met een glas Cabernet Franc ernaast. Het frisse fruit in de wijn maakt het geheel minder zwaar.

BEREIDING 10 MINUTEN

DIT HEB JE NODIG (4 PERSONEN)

  • 50 g boter
  • 4 biefstukjes à 125 g op kamertemperatuur
  • zout, versgemalen peper

HOMEMADE MAYONAISE

  • 1 verse eidooier
  • 1 el Franse mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • zout, versgemalen peper
  • worcestershiresaus
  • tabasco

ZO MAAK JE HET

Maak eerst de mayonaise. Doe de eidooier, mosterd, azijn en 2 el lauwwarm water in een smalle (!) maatbeker (1,5 liter). Zet de kop van de staafmixer erin en voeg dan rustig de olie toe. De olie moet gescheiden blijven van de ingrediënten onder in de maatbeker. Zet de staafmixer aan en trek deze, zodra je mayonaisevorming ziet, heel langzaam omhoog tot er een dikke mayonaise ontstaat. Breng op smaak met zout, peper, tabasco en worcestershiresaus. Verwarm een klontje boter. Kruid de biefstukjes met zout en peper. Bak ze circa 3 minuten aan elke kant, dan zijn ze saignant (medium rare). Heb je ze liever meer doorbakken, bak ze dan 1 à 2 minuten langer aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveer met patates frites, kropsla en de homemade mayonaise.

Je vindt dit recept in Bier of Wijn; Nooit meer kiezen | Luc de Raedemaeker en Alain Bloeykens | Uitgeverij Manteau | ISBN: 9789022334423 | € 24,95

 

Ben je op zoek naar meer recepten met een glas Cabernet Franc ernaast? Je vindt ze in Winelife 70. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands