Rauw randje

Rauw randje

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. Ook delen wij hier funfacts. – TEKST + BEELD REDACTIE

Rauw randje

We houden op de redactie van wijnen met een rauw randje, maar ook van labels met een duister kantje. De zwart-witfoto’s op de flessen van wijnmerk 19 Crimes laten rebellen en dichters zien die tot straf zijn veroordeeld voor het plegen van een van de 19 misdaden. Ze zijn op transport naar Australië gezet, maar de verbanning heeft niet hun geest gebroken, aldus 19 Crimes. En daar mag op gedronken worden. Via een speciale code op het etiket kun je de boefjes zien die hun sappige verhalen in de strafkolonie vertellen, waarna je kunt ‘toosten op hun principes’.
19 CRIMES RED BLEND | AH.NL | € 9,19

Mousse wel!

De winnaar van de Formule 1 mag altijd spuiten met een magnumfles. Maar er zit sinds kort geen champagne meer in. Na champagnehuizen Moët, Mumm en Chandon is het spumantehuis Ferrari uit Italië de nieuwe sponsor van de races. De Italiaanse mousserende wijn heeft de Franse verslagen, zo stellen zij zelf. Want in 1902 was Giulio Ferrari de eerste die aanzienlijke hoeveelheden chardonnay in Italië aanplantte om zijn droom te verwezenlijken: een wijn maken die kon concurreren met de beste Franse champagnes. De bubbelwijnen van Ferrari worden geproduceerd van druiven die op grote hoogte in Trentino worden geteeld met behulp van duurzame landbouwmethoden.
FERRARI SPUMANTE MAXIMUM BLANC DE BLANC BRUT DOC | GRANDCRUWIJNEN.NL | € 24,95

[…]

 

Meer funfacts lees je in WINELIFE 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.