Proeftijd: Als een zoete kus

Proeftijd: Als een zoete kus

Proeftijd: Als een zoete kus. Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD PEXELS.COM

Ontvangst

Een verzorgd diner met overnachting in een hotel, een chef-kok aan huis die een viergangenmenu bereidt; zo verliezen we tijdens de lockdown onze favoriete horeca niet uit het oog! Voor februari boekten we bij Waterproef het Valentijnsmenu.

Theorie

We bellen eigenaar Yves van Westreenen, die ons verzekert dat we dit culinaire viergangenmenu met slechts een paar kleine handelingen thuis op tafel kunnen zetten. Omdat we vermoeden dat de bereiding nog soepeler zal gaan met een glaasje op, bestellen we fluks het wijnarrangement erbij. Of we alles op 14 februari thuisbezorgd wilden hebben? Afhalen lijkt ons wel zo leuk, dan zien we onze gastheer nog even live.

Instructies

Onze goodiebag staat klaar bij het ingesneeuwde restaurant aan de Scheveningse haven. De ingrediënten zijn per gang genummerd en het begeleidend schrijven loodst ons er later makkelijk doorheen. Maar hoe krijgen de chefs zo’n gelaagd torentje strak zonder pincet?

Proef

Laagjes in bloedsinaasappel gepekelde corvina (een baarsachtige vis), afgewisseld met laagjes venkelsalade en verse kruiden. Erop voor het zuurtje partjes bloedsinaasappel en voor de bite wat crunch. Eromheen een zoetzure vinaigrette die de smaken aan elkaar lijmt. Die vinaigrette… we proeven hem dagen later nog! Sensationeel als een frisse champagne met limoen. Hij maakt wijn haast overbodig, maar Sylvain Fadat is niet voor niets wijnmaker van het jaar 2021. Zijn blend van witte druiven genaamd d’Aupilhac geeft ons bloemen, groene kruiden, citroen en anijs, die de venkel en dragon in het gerechtje versterken. Wat een goed begin!

Proeftijd: Als een zoete kus

Benieuwd naar het hele artikel? In de nieuwste Winelife Magazine editie #70, lees je meer. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.