Proefpersonen: Samen drinken, op afstand

Proefpersonen: Samen drinken, op afstand

Onlinemeetings waarbij je de glazen tegelijk heft worden bijvoorbeeld gehost door een wijnmaker of wijnimporteur, zoals de proeverij die WINELIFE had met Sandro Bottega. Of door een sommelier, die een selectie flessen uit een wijnwinkel samen met je proeft. Het proefpakket met wijnen bestel je van tevoren en je krijgt de link voor het live-evenement op de datum zelf via de mail toegestuurd. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Online wijnproeven kan ook op afspraak, met een groep die je zelf samenstelt. Collega’s, familie en vrienden zien we nog maar weinig, dus wat is fijner dan samen met hen het glas te heffen, maar dan op gepaste afstand? In de Verenigde Staten is Tasting Tuesday met wijnen een hit op Instagram en wijnmakers uit Napa Valley zetten hun proeflokalen online. In Nederland bedacht Peter Meijer tijdens de eerste coronagolf in 2020 de virtuele wijnproeverij als ludiek uitje met zijn collega’s, een soort vrijmibo op afstand waar je ook nog wat van leert. Inmiddels heeft hij er Wijnproeverijonline.nl van gemaakt en werkt hij met drie sommeliers. Hieronder een greep uit het aanbod.

In Winelife #69 vind je een greep uit de verschillende proeverijen.

Benieuwd naar het hele artikel over de online proeverijen? Deze vind je in Winelife Magazine, editie #69. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands