Porttonic

Porttonic

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. Ook delen wij hier funfacts. – TEKST REDACTIE + BEELD PEXELS.COM

Porttonic

Een frisse zomerse cocktail met portwijn en tonic hoef je nooit meer zelf te mixen. Porthuizen Croft en Taylor’s hebben het populaire Portugese aperitief in kant-en-klare blikjes op de markt gebracht. Kwast Wijnkopers importeert ze vanaf mei. Wij dronken de Porttonic al, gewoon koud uit de can, maar in een glas serveren met ijs, muntblaadjes en een schijfje citroen kan ook. Taylor’s was in 1934 al de uitvinder van droge witte portwijn en heeft nu speciaal een eigen droge tonic voor erbij gemaakt. De premix is daardoor mooi in balans met een frisse smaak en droge afdronk, en de aroma’s van amandel en vijgen uit de Chip Dry Port blijven overeind.

Sst!

Mechelen is een begeerde toeristische stad bij Nederlanders. Zeker na de vorige editie over wijnmakers in België verwachten we dat ook WINELIFE-lezers die kant op reizen. Dus verklappen we een hidden gem, oftewel verborgen juweeltje dat hier sinds kort te vinden is: wijnbar The Neck. Ze koppelen je muzieksmaak aan je wijnsmaak en serveren lekkere gerechtjes met lekkere wijnen – die ook regelmatig in WINELIFE worden genoemd, zoals van importeur Les Généreux, zo vertelden de uitbaters ons.

[…]

 

Meer funfacts lees je in WINELIFE 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam