Pools vakmanschap

Pools vakmanschap

WINELIFE doorkruist de wereld op zoek naar de mooiste toebehoren om van elk wijnmoment een klein feestje te maken. – TEKST + BEELD REDACTIE 

PoolsPools vakmanschap

De kristallen glazen uit Bunzlau hebben mooie decoraties. Deze zomerserie met witte bloemen maakt je al vrolijk voordat de wijn is ingeschonken. Bunzlau Castle is een Pools merk, vernoemd naar het gelijknamige stadje in de provincie Neder-Silezië, voor 1945 nog Duits grondgebied. Hier bestaat een lange traditie van het maken van aardewerk en glas.
WITTEWIJNGLAS SUMMER BREEZE | BUNZLAUCASTLE.NL | DOOS VAN 6 € 83,70

PoolsAll yellow

Bijzettafel Ann is licht en luchtig, maar toch stevig. Dat zou je misschien niet verwachten van het materiaal. Het is namelijk gemaakt van… karton! FSC-gecertificeerd honingraadkarton van 16 millimeter om precies te zijn, dat je zonder schroeven of lijm in elkaar kunt zetten. Kleinschalig gemaakt in Nederland en verkrijgbaar in geel of blauw of met geprinte bloemen van Vincent van Gogh.
DUTCH LABEL ANN, 55 CM HOOG | BOL.COM  | € 89,95

Karafkunst

De Scandinavische minimalistische stijl zie je terug in deze karaf van het Zweedse merk Sagaform. Handgeblazen en met een stevige ronde stop van eikenhout. Decanteren en karafferen staan allebei voor wijn overschenken in een karaf, maar nog even het verschil in doel, namelijk iets afhalen versus iets toevoegen: decanteren doe je om de droesem op de bodem te laten bezinken, karafferen is om de wijn zuurstof te geven.
SAGAFORM DECANTEERKARAF | BOL.COM | € 39

 

 

 

Benieuwd naar meer mooi toebehoren om van elk wijnmoment een klein feestje te maken? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam