Pasta met zeevruchten

Pasta met zeevruchten

Voor WINELIFE editie 82 ging onze hoofdredacteur Petri in gesprek met Laurent Miquel. Volgens l’équipe culinaire van Laurent is de pasta met zeevruchten absoluut zalig bij de Les Auzines Albariño wijn. – TEKST LAURENT MIQUEL | BEELD PEXELS.COM

Pasta met zeevruchten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 300 gr pasta penne
  • 200 gr zeevruchten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 150 gr crème fraîche
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 rettich
  • 1 bosje dille
  • 1 bosui
  • 1 citroen
  • 1 bouillon blokje

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en spoel het koud af. Verwarm ondertussen de oven voor op 200⁰ C. Snipper de ui en snijd de tomaten en paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn.

Zet een grote pan op het vuur en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe. Roer dit goed door. Bak dan de zeevruchten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer weer goed door. Snijd de basilicum fijn en voeg deze samen met de crème fraîche toe. Roer nog even goed door en haal de pan van het vuur.

Roer de pasta erdoorheen en giet het geheel in een grote ovenschaal. Strooi wat geraspte kaas over de schotel en bak het geheel in 10 minuten gaar.

Pak een schaal voor het bijgerecht. Rasp de rettich en snijd de dille fijn. Snijd de bosui in ringen. Doe dit allemaal in de schaal en pers de citroen erboven uit. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met wat zout en peper. Schep het geheel dan goed om. Haal de schaal uit de oven en serveer met de rettich salade.

 

Wil je meer lezen over Laurent Miquel? Je leest het in de nieuwste WINELIFE 82. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands