Op bezoek bij Domaine Preignes le Vieux

Op bezoek bij Domaine Preignes le Vieux

We maken graag nog een keer ruimte voor de familie Vic van Domaine Preignes le Vieux. Ze zijn daar namelijk begonnen met een nieuwe range amforawijnen. Daar wilden we alles van weten. Wijnjournaliste Charlotte van Zummeren reisde daarom opnieuw af naar de Languedoc. -TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN

Op bezoek bij Domaine Preignes le Vieux

De sympathieke eigenaren van Preignes le Vieux hebben eerder in WINELIFE gestaan en dat is niet voor niets. De Languedoc is een heel groot en vernieuwend wijngebied met meer dan zeventig appellations en een grote uitgestrektheid in zuidelijk Frankrijk. En Preignes le Vieux springt er op alle manieren uit. Het ligt in het midden van de Languedoc, in de buurt van Vias tussen Béziers en Agde, de Middellandse Zee is hier niet ver vandaan. De over-overgrootouders van eigenaar Jérôme Vic zaten vanaf 1905 (!) in het Domaine. Jérôme en zijn vrouw Aurélie zijn alle twee wijnmaker en behoren tot de vijfde generatie van de familie Vic. Aurélie en Jérôme wonen in de zomer met hun kinderen in het eeuwenoude kasteel, in de winter verblijven ze in een huis in het nabijgelegen Béziers. Tot grote vreugde van hun kinderen, want door de dikke muren werkt de wifi in het kasteel niet altijd even goed.

Welkom

Aurelie en Jérôme staan me op te wachten, want ze willen hun nieuwste project laten zien: amforawijnen. ‘En door deze amforawijnen komen we ook weer dichter bij onze geschiedenis’, aldus Jérôme. De Romeinen noemden een slordige paar duizend jaar geleden het domein van Preignes le Vieux Villa Preixanum.

(…)

 

Wil je meer weten over Domaine Preignes le Vieux? Je leest het in WINELIFE 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands