Oceanië: kippen-maissoep

Oceanië: kippen-maissoep

Een van de bekendste soepen van Australië is de kippen-maissoep. Gemaakt met sojasaus, gemberwortel en mais is de soep zowel fris en zout als zoet. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN: JONAH FREUD | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN |WIJNTIPS: MARJOLEIN SCHUMAN

Oceanië: kippen-maissoep

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 3 maiskolven
  • 2 l kippenbouillon
  • 2 el gemberwortel, geraspt
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 4 el sojasaus
  • 4 kippendijen (zonder bot en vel)
  • 2 el maizena
  • 2 eieren
  • ½ bos koriander, fijngesneden
  • versgemalen peper

Zo maak je het

Snij met een scherp mes de maiskorrels los van de kolven. Breng de bouillon aan de kook samen met de gemberwortel, de helft van de lente-uitjes en de sojasaus. Snij de kippendijen in blokjes en doe ze in de bouillon. Laat 20-25 minuten koken tot de kip gaar is. Voeg dan de maiskorrels toe. Roer in een kommetje de maizena los met 3 eetlepels hete bouillon. Giet dit bij de bouillon in de pan en laat even koken tot de soep dikker gaat worden. Klop de eieren los in een kommetje en giet deze, terwijl je ondertussen met een garde roert, in de pan hete soep. Haal de pan van het vuur, roer de koriander erdoorheen en breng op smaak met versgemalen peper.

 

Zuid-AmerikaMeer recepten?

Dit recept komt uit: MEMMISJ, DE JOODSE WERELDKEUKEN VOLGENS JONAH FREUD | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048861804 | € 35

 

 

 

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 79. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands