Nieuw perspectief

Nieuw perspectief

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST REDACTIE | BEELD PXHERE.COM

Nieuw perspectief

De raw wine movement die geleid wordt door Master of Wine Isabelle Legeron spreidt zich als een olievlek uit. Geen goede vergelijking, want het gaat hier juist om milieuvriendelijk en op een natuurlijke manier wijn maken. Dus druiventeelt die zo gezond als mogelijk is voor de omgeving, maar ook de natuur zo veel mogelijk zijn gang laten gaan bij het produceren van wijn, met natural wine, orange wine en vegan wine als resultaten. Je kunt sinds kort online het grote festival Alive! terugkijken van eind 2021 en dat is een vermelding waard. Want uiteindelijk staat ook de grootschalige wijnindustrie voor een keerpunt en kan zij inspiratie krijgen door, en putten uit ideeën van ambachtelijke wijnmakers.

Meer borrelpraat uit editie 78:

Liever lezen

Geïnteresseerd in het onderwerp duurzame wijnbouw? Je kunt verder lezen tot je wijnkelder leeg is, bijvoorbeeld in het nieuwe boek van plantenbioloog Jamie Goode dat gaat over het keerpunt waar de wijnbouw voor staat.
JAMIE GOODE | REGENERATIVE VITICULTURE | ISBN: 9798803461135

Wijntip

Vader en zoon Wohlmut uit het Oostenrijkse Kitzeck im Sausal hebben een aantal verantwoorde labels op hun flessen mogen plakken. Hun Rieden, wijngaarden, zijn zo steil dat de natuur wel ongerept gelaten móet worden. Het zuiden van Steiermark, bij de Sloveense grens, is met een hellingsgraad tot 90 procent het steilste wijnbouwgebied van Europa en ook het hoogstgelegen.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 78.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.