Merlot: de alleskunner

Merlot: de alleskunner

Een wijn die altijd past. Zijdezacht en soepel: Merlot is een altijd-goedwijn. Misschien een beetje karakterloos, maar des te meer een rode wijn die gemakkelijk combineert. Van winterse stoofpot tot pizza, maar ook een mooie begeleider van Ierse shepherd’s pie en Mexicaanse enchiladas. – Tekst Jolande Vos van I Love Food & Wine | Beeld Shutterstock.com

Merlot: de alleskunner

Perfecte goulashsoep

Heerlijke goulashsoep naar een recept van Marc Huibers (de Volkskrant). Een soep die past bij winterse dagen. Natuurlijk met een glas Merlot ernaast. Makkelijk om te maken.

Bereiding: 15 minuten + 30 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 3 grote uien, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 500 g verse varkensworst (bij voorkeur venkelworst)
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 1 el kummel (gemalen karwijzaad)
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik), in stukjes
  • 400 g vastkokende aardappels, in blokjes
  • 1.200 ml runderbouillon
  • 150 g crème fraîche

Zo maak je het

Bak de uien met wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Knijp het worstvlees uit het velletje en doe bij de uien. Schep even om zodat het vlees rul wordt. Voeg toe: knoflook, kummel, komijn en paprikapoeder en bak even mee. Daarna alles overdoen in een grote soeppan. Voeg dan toe: paprika, tomaten, aardappels en bouillon. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat minimaal 30 minuten (langer is lekkerder) zachtjes pruttelen. Schep aan tafel de crème fraîche op de soep. Serveer deze soep in combinatie met een kaasplateau, stokbrood en kruidenboter voor een volledige maaltijd.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Merlot? Lees het in WINELIFE Magazine 81. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands