‘Lonely planet wijnroutes’ en meer boekentips

‘Lonely planet wijnroutes’ en meer boekentips

In elke editie van WINELIFE vind je een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine. – TEKST MARTIN SCHÄFER | BEELD PEXELS.COM

Lonely planetDe gerenommeerde hotspotters van Lonely Planet brachten voor hun nieuwste gids de meest interessante wijnstreken van nu in kaart. Met maar liefst 52 gedetailleerde wijnroutes om te ontdekken, kan ons reisbureau zijn borst natmaken. Naast geheime pareltjes in Frankrijk, Argentinië en Italië stelt deze handzame reisgenoot je ook voor aan minder bekende wijnwalhalla’s in Georgië, Marokko, Engeland en Libanon – uiteraard rijkelijk gelardeerd met beoordelingen van wijnexperts en praktische informatie over de beste lokale accommodaties, restaurants en wijnevenementen.
LONELY PLANET WIJNROUTES | LONELY PLANET | KOSMOS UITGEVERS | ISBN: 9789021590448 | € 25

Thuis koken

Lonely planetEen kookboek zonder recepten, kondigen meesterkok David Chang en journaliste Priya Krishna in het begin van Thuis Koken aan. Niets blijkt minder waar, want de twee strooien tussen alle razend handige kook- en shoptips door met originele, no-nonsensegerechten die tijd, afwas en trips naar exotische kruideniers besparen. Typisch Chang, die ondanks zijn reputatie als culinaire sterrenplukker en geestelijk vader van de must-eat Momofuku-restaurants nogal een bloedhekel heeft aan regeltjes. En dan zijn meer dan 35 pagina’s aan verhelderende magnetronadviezen nog maar het begin.
THUIS KOKEN | DAVID CHANG & PRIYA KRISHNA | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048863709 | € 29,99

Izakaya

Waar wij vaak met bitterballen en vlammetjes aan komen sjouwen, hebben ze borrelhapjes in Japan tot kunst verheven. Met name in de izakaya: franjeloze Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even de boel de boel laat met een hapje en een drankje. Het gelijknamige boek van Japankenner Tim Anderson bespaart je een prijzig ticket naar Tokio en dekt de tafel met smaakrevelaties in alle soorten en maten; van yakitori en gyoza tot in sake gestoomde venusschelpen en Japanse kaasfondue met witte miso.
IZAKAYA | TIM ANDERSON | UITGEVERIJ GOOD COOK | ISBN: 9789461432674 | € 27,50

 

 

 

Benieuwd naar meer boeken? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 75. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands