Lente

Lente

In vier afleveringen volgen we in Oostenrijk de mannen en vrouwen die leven met de seizoenen en voor de druiven. – TEKST REDACTIE | BEELD OOSTENRIJKSE WIJN/WSNA

Lente

De wijngaard is eind maart wakker geworden uit zijn winterslaap. De wortels zijn actief en de sapstroom is op gang. De soepele takken worden gebogen en aan draden bevestigd, de grond wordt losgewoeld en eventueel bemest. Milieuvriendelijkheid is in Oostenrijk gewoon; vaak zijn de gemaaide grassen en kruiden al voldoende voedsel voor de bodem. Dit is ook het moment om dode wijnstokken te vervangen en nieuwe wijngaarden aan te planten.

Wijnpiramide

De Oostenrijkse wijnwet is gewijzigd en een van de resultaten is dat de regio Wagram nu een DAC heeft (Districtus Austriae Controllatus), een beschermde oorsprongsbenaming. Het is nu het 17e officiële wijnbouwgebied.

Andere borrelpraat in WINELIFE 76:

Baas aan de Maas

De Maasvallei Limburg BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) is sinds 2018 het eerste grensoverschrijdende herkomstgebied van wijn. Een terroir voor de druiven trekt zich immers niets aan van een landsgrens. De Maas zette duizenden jaren lang grind- en kiezellagen af, waarop een laag leem kwam. Nu is de Maasvallei daar een van de droogste gebieden in de Benelux.

Beste sommelier

En de winnaar is… Salvatore Castano uit Italië. Hij moet zich nog wel waarmaken in de finale van de ASI Best Sommelier of the World-wedstrijd. Maar op Cyprus is hij alvast de beste sommelier van Europa en Afrika geworden.

 

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 76.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.