Laurent de Bosredon van Château Bélingard

Laurent de Bosredon van Château Bélingard

Om bij de Man met Smaak van deze editie uit te komen, gaan we naar de Dordogne, nog steeds een van de meest geliefde vakantiestreken van Nederlanders. De Dordogne is een van de 104 departementen die Frankrijk rijk is, te vergelijken met de Nederlandse provincies. Als wijnstreek heet de Dordogne Bergerac. En de Man met Smaak is Comte Laurent de Bosredon, vigneron van Château Bélingard in Pomport in de Bergerac. – TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN | BEELD CHÂTEAU BÉLINGARD

Laurent de Bosredon van Château Bélingard

Je wordt niet zomaar Man met Smaak in WINELIFE, je moet ergens voor staan. Voor de wijn, voor het eten, voor de cultuur, om maar wat dwarsstraten te noemen. Laurent de Bosredon staat voor meerdere smaakvolle zaken: kunst en cultuur, biologische wijn (!) en gastvrijheid. Dat een vigneron oftewel wijnboer iets met wijn heeft, moge duidelijk zijn. Maar met de manier waarop je het oppakt, onderscheid je je van je collega’s.

Bergerac

Bergerac is onderdeel van de culinaire streek Périgord en heeft als hoofdstad Perigueux. Het is een regio voor lekkerbekken met allerlei lekkernijen zoals truffels en ganzenlever. En bij al die smakelijke zaken worden de soepele wijnen van Bergerac gedronken. Deze regio telt circa 11.000 hectare, terwijl buurman en broer Bordeaux er ruim 100.000 heeft. Zowel Bergerac als Bordeaux gebruiken cabernet sauvignon, merlot en malbec, en voor wit sauvignon, sémillon en muscadelle.

[…]

 

Benieuwd naar meer over Laurent de Bosredon van Château Bélingard? Je leest het in het WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.