Kunstenaars

Kunstenaars

Funfacts: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item funfacts, daar delen wij  de leukste funfacts over wijn en alles wat met wijn te maken heeft. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Kunstenaars

Bergen in Noord-Holland ligt vlak bij zee en is een echt kunstenaarsdorp waar schilders vroeger (Charlie Toorop) en nu (Rob Scholte) inspiratie vonden. Als kers op de taart hebben chef-kok Victor Fielmich en gastvrouw-sommelier Elvira Kemman er hun bistro ElVi geopend. Ze serveren vooral Franse klassiekers in een hedendaags jasje. Op de foto zie je op het karkas gebraden kwartel, gekonfijt kwartelboutje met gevogeltejus en eendenlever-roomsaus. De combinatie met een wijnbar is uniek voor Bergen. Eedereen is welkom voor een goed glas wijn, of het gesprek nou over kunst gaat of over het strandweer. Victor en Elvira runden eerder restaurant ElVi in Utrecht, bekroond met een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin. Naast de wijnkaart beschikt ElVi over een prachtige geklimatiseerde wijnkast met meer dan honderd exclusieve wijnen. Elvira neemt je er als geïnteresseerde gast graag mee naartoe om een keuze te maken.
BISTRO-ELVI.NL

Streep erdoor

Het Zuid-Australische wijnicoon d’Arry Osborn van wijndomein d’Arenberg overleed eind vorig jaar op 95-jarige leeftijd. Hij was de derde generatie van wijnmakers (sinds 1912) in de wijnregio McLaren Vale en voorzitter van de Wine and Brandy Producers Association of South Australia. Op 70 jaargangen hield hij toezicht. Bij de oogst of in de wijnkelder droeg hij gerust smokingoverhemden, ‘om de rode wijnen meer elegantie te geven’. Ter herinnering twee flessen smeuïge Australische Shiraz voor deze winter. De naam Dead Arm verwijst niet naar de effecten van de wijn op je lichaam, maar naar de plantenziekte die leidt tot de dood van de ‘arm’ van de wijnstok. Dit zorgt voor een lage opbrengst, waardoor de vruchten des te intenser zijn. Wijnrecensent James Suckling gaf 94 punten: ‘Topklasse-Shiraz met aroma’s van cacao, donkere pruimen, bramen, kaneel, zoethout en donkere kersen.’ De flessen van d’Arenberg herken je aan de schuine rode streep die sinds 1959 op het etiket staat.
D’ARENBERG THE FOOTBOLT SHIRAZ 2018 | VIVINO.COM | € 15,95
D’ARENBERG THE DEAD ARM SHIRAZ MCLAREN VALE 2017 | WINEINBLACK.NL | € 36,95

 

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier WINELIFE nummer 81.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands