Koolraap uit de oven met worst

Koolraap uit de oven met worst

Een ovenschotel met licht-zoetige koolraap – niet te verwarren met koolrabi! – en verse worst. Komijnekaas maakt het bijzonder. – Tekst Jolande Vos van I Love Food & Wine | Beeld Pexels.com

Koolraap uit de oven met worst

Bereiding: 40 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 1 koolraap, in blokjes
  • 300 ml melk
  • 300 ml bouillon
  • 2 el crème fraîche
  • Zout, versgemalen peper
  • 150 g komijnekaas, in blokjes
  • 50 g boter
  • 4 verse worstjes naar keuze
  • Extra: ovenschaal

Zo maak je het

Doe in een pan: koolraap, melk en bouillon. Breng aan de kook en laat de koolraapblokjes in circa 15 minuten bijna gaarkoken. Roer intussen de crème fraîche los met 3 el kookvocht.
Verwarm de oven voor op 200°C (eventueel met extra bovenwarmte van de grill). Giet de koolraap af in een vergiet, en schep in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de blokjes komijnekaas en crème fraîche erover. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven en laat de bovenzijde lichtbruin gratineren.
Verhit intussen de boter in een pan. Bak de worstjes in circa 15 minuten gaar. Let op de koolraap. Serveer met aardappelpuree en een groene salade met geroosterde pompoenpitten.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Merlot? Lees het in WINELIFE Magazine 81. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands