Hotelnacht met Celia en Pulitzer

Hotelnacht met Celia en Pulitzer

Op een regenachtige januari-avond sjokken we door Amsterdam met honderden lotgenoten, want het is Hotelnacht. Bedoeld om in eigen stad een keer in een hotelkamer te slapen zonder daarna droog brood te hoeven eten. – TEKST + BEELD REDACTIE

Hotelnacht met Celia en Pulitzer

Overnachten met luxueus beddengoed is fijn, maar de feestjes in hotellobby’s zijn fijner. De vraag is of je erna überhaupt je bed ziet. Dit jaar was ons antwoord ja, want we zijn op té veel plekken beland met te harde muziek, te veel cocktails en te hippe mensen die Engels praten. Doodop waren we. Whatever happened to Dutch bartenders?

Instructies

Eerst polsbandjes halen bij art’otel. Een prachtig hotel met moderne kunst van Atelier Van Lieshout en restaurant ARCA van de Portugese tweesterrenchef Henrique Sá Pessoa. Dan inchecken bij Pulitzer. In het grachtenpand dat de achterkleinzoon van de Pulitzer Prize-oprichter in de jaren 60 opkocht, worden we altijd ontvangen alsof we zelf die prijs hebben binnengesleept. Het aperitief drinken we op onze kamer: een piccolo (200 milliliter) champagne meegebracht in ons koffertje. Met aroma’s van witte bloempjes en rode vruchtjes en opwekkende zuren. The party is on! POMMERY BRUT ROYAL 20 CL | GALL.NL | € 14,49

Proef

Daarna eten bij Celia, het restaurant van het Kimpton de Witt-hotel waar een Taco & Tequila Night is. Voor € 35 kies je twee taco’s met een groentegerechtje en cocktail, erna krijg je een shot sterkedrank. Vooral de visceviche-taco is bijzonder van smaak door het zure van de vis, romige van de avocado en pittige van de jalapeño. De taco gerookte paddenstoelen is wel heel bescheiden. De zoete aardappel met limoenyoghurt en sjalotolie is een smaakvol extraatje. Celia is helemaal bij de tijd met een voorliefde voor de Californische keuken en verse ingrediënten van het seizoen.

(…)

 

Wil je meer over deze hotelnacht weten? Je leest het in WINELIFE 82. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands