Hoppen in Amsterdam

Hoppen in Amsterdam

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken … We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – Tekst + Beeld redactie

Hoppen in Amsterdam

Ontvangst

Vroeger vonden we het horecapersoneel in de hoofdstad nogal arrogant, maar dat is voorbij – ondanks dat door het personeelstekort iedereen aan de bak kan. Bij de klassieke Stadsschouwburg en het trendy Hotel Arena genieten we van lunch en diner en bestuderen de prima wijnkaarten.

Theorie #1

Onder het grote ‘Ajaxbalkon’ aan de voorkant van de schouwburg aan het Leidseplein konden in het verleden welgestelde theaterbezoekers droog uit hun rijtuig stappen. Nu staan er tafeltjes van de ITA Brasserie, waar je fijn voorbijgangers en acteurs kunt spotten. We bestellen het ITA 12-uurtje, bestaande uit soep van aardpeer met truffelroom en kervel, petit croque monsieur, petit salade lyonnaise met pancetta en kwartelei, garnalenkroketje met ‘persil frit’ en camembert met brood. Witte wijn uit Frankrijk voor erbij, dat hebben ze bijzonder genoeg niet.

Proef

Je zou dan van de kleine maar fijne wijnkaart bij de gerechtjes wat verschillende wijnen kunnen proeven, maar wij gaan voor een Grüner Veltliner van vrij laat geoogste druiven (eind oktober) in Oostenrijk, omdat we steeds meer fan worden van dit kleine wijnland. De aromatische wijn met een bijna romige textuur kan de romige soep goed aan, en past door de fijne zuurgraad en mineraliteit ook bij de salade met spek. Met fruitaroma’s van peer, appel en mango en in de afdronk proeven we sinaasappel en vanille door de rijping op hout. NIEDERÖSTERREICH GRÜNER VELTLINER RESERVE ´JOE` 2020 DOCKNER | ANFORS-IMPERIAL.COM | € 10,58

(…)

 

Ben je benieuwd naar meer over hoppen in Amsterdam? Lees het in WINELIFE Magazine 79. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands