Hoe word je wijnboer?

Hoe word je wijnboer?

Je hoeft niet meer af te stammen van een wijnfamilie die al generatieslang haar bezit doorgeeft, of als afgestudeerd oenoloog te solliciteren bij een wijngaard. Simpelweg zelf een wijndomein aanschaffen kan ook. De vakkundigheid die het vergt om wijn te maken, kun je aan anderen overlaten. Maar zelf de druiven verzorgen of de wijn aan de man brengen is ook leuk om te doen. – TEKST + BEELD REDACTIE

Hoe word je wijnboer?

Investeren in een wijndomein

Nu vermogen met flink wat nullen op de bank geen rente meer oplevert – er moet zelfs voor betaald worden – stort het grootkapitaal zich op onroerend goed. Naast panden in de grote wereldsteden zijn ook wijngaarden en wijnbedrijven gewild. In Bordeaux zijn bijvoorbeeld veel kapitaalkrachtige Chinezen eigenaar geworden van oude chateaus. Ze waren in eigen land al gek op klassieke Bordeaux in het glas, dus waarom niet investeren in de wijnstreek? De Bourgogne werd lang gemeden door het grootkapitaal maar de gekte is daar inmiddels ook toegeslagen, aldus Bourgogne-expert Karel de Graaf. Wijngaarden wisselen voor recordbedragen van eigenaar. De titel van wijnboer of wijnmaker op je CV kunnen zetten, is voor velen een leuke bijkomstigheid. Een beroemdheid als Brad Pitt kan erover meepraten. Hij kocht met Angelina Jolie het historische domein Château Miraval in de Provence, dat eerder eigendom was van muziekproducent en gepassioneerd wijnliefhebber Jacques Loussier. De gerenommeerde wijnfamilie Perrin bemoeide zich met het technische gedeelte en voilà: een succesvol wijnmerk is zo geboren.

(…)

 

Wil je meer lezen over hoe je wijnboer kunt worden? Bestel dan hier WINELIFE nummer 80.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands