Het rode Toscane van Tenute Cecchi

Het rode Toscane van Tenute Cecchi

Vier de geweldige expressie van de meest representatieve wijngaarden van Castellina in Chianti en Grosseto in de Maremma. – TEKST + BEELD TENUTE CECCHI

Het rode Toscane van Tenute Cecchi

Villa Cerna in Castellina in Chianti en Val delle Rose in de Maremma, zijn twee van de vijf landgoederen van Tenute Cecchi. Zeer prestigieuze en historische wijnhuizen in Toscane. Intuïtie en een hechte band met de belangrijkste sangiovese-gebieden, hebben in de loop der jaren geleid tot verbetering van de verschillende terroirs. Mede mogelijk gemaakt door milieubewustheid en respect voor het ritme van de wijngaard. Geïntegreerde landbouw, de juiste processen – die wijngaard voor wijngaard worden uitgevoerd – en aandacht voor het werk in de kelder. Brengen de identiteit van de wijnen volledig naar de voorgrond.

Pure expressie

Villa Cerna’s thuisbasis, Castellina in Chianti, is een van de 11 UGA’s (Unità Geografiche Aggiuntive). Die onlangs door het Consorzio zijn geïdentificeerd en die binnenkort zullen worden opgenomen op de Gran Selezione-labels. Het eerste landgoed dat Cecchi in de jaren 60 kocht, omvat een historisch 10e-eeuws gebouw dat op de top van de heuvel staat en wordt omgeven door 80 hectare aan wijngaarden. Zorgvuldige massaselectie en de teelt van talrijke sangiovese-klonen op percelen met verschillende hoogtes. Ligging en bodemsamenstelling hebben harmonieuze Chianti Classico-wijnen opgeleverd. Villa Cerna Chianti Classico Riserva DOCG is afkomstig van wijnstokken die groeien op bodems met een gemiddelde textuur en wordt gekenmerkt door een frisse en bloemige neus. Met een goede balans tussen zuurgraad, alcoholgehalte en tannines, wat zorgt voor een gestructureerde en langlevende wijn.

 

Benieuwd naar meer over de wijngaarden van Castellina in Chanti en Grosseto in de Maremma? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 79. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands